2.1 Подаци о програму |
Назив програма |
Обука за услуживање госта пићем и храном у ресторану |
Шифра програма |
00006.003.1.1013 |
Статус |
Активан
|
Датум архивирања |
|
Врста активности |
Неформално образовање одраслих – обуке за стицање квалификације и/или компетенција у складу са стандардом квалификације |
КЛАСНОКС |
1013 Хотели, ресторани и кетеринг |
Исправа која се издаје |
Уверење за делимично остварен стандард стручних компетенција |
Назив компетенције |
|
Опис програма |
Обука подразумева стицање основних теоријских и практичних знања и вештина неопходних за услуживање госта храном и пићем.
Народни универзитет из Ниша издаје Уверење о делимично оствареном стандарду стручних компетенција на програму обуке за услуживање госта пићем и храном у ресторану,у оквиру квалификације конобар.
Уверење за делимично остварен стандард стручних компетенција се издаје полазнику за:
Стручну компетенцију:
-Одржавање хигијене и здравствено безбедносних услова
Јединице компетенција:
-Припремање ситног инвентара и стоне апотеке;
-Припремање опреме и уређаја за услуживање;
-Примање поруџбина пића и хране;
-Регистровање поруџбине;
-Услуживање аперитива,дижестива,напитака;
-Услуживање вина;
-Услуживање предјела;
-Услуживање супе и чорбе;
-Услуживање главног јела;
-Услуживање посластица. |
Предуслови за упис у програм |
Најмање квалификација ниво 1 НОКС-а |
Додатни предуслови за упис у програм |
Извршен санитарни преглед. |
Трајање - теоретски део (у сатима) |
60 |
Трајање - практичан део (у сатима) |
300 |
Трајање - укупно (у сатима) |
360 |
2.2 Подаци о материјалним условима и квалификацијама реализатора програма |
Прописани материјални услови (опрема и наставна средства) – опис |
-Ресторански столови
-Ресторанске столице
-Сервирни сто са прибором
-Помоћни сто
-Колица за услуживање
-Сав инвентар за услуживање јела,пића и напитака
-Порцулан,тањири,чаше,посуде,чиније,шоље за кафу.чиније за супу,сосијере...
-Прибор за јело-кашике,виљушке,ножеви
-Метално посуђе
-Земљане посуде
|
Квалификације реализатора програма - теоретског дела обуке |
Виши стручни радник у угоститељству |
Квалификације реализатора програма - практичног дела обуке |
Виши стручни радник у угоститељству |
Квалификације - стручни сарадник |
Дипломирани андрагог |
Простор |
Општина, место, адреса простора |
МЕДИЈАНА НИШ (МЕДИЈАНА) ВЕЛИКОТРНАВСКА 2 |
Ознака дела програма |
Практичан |
Ознака да ли је код послодавца |
ДА |
Врста власништва (у власништву, закуп...) |
У власништву |
Период закупа - датум до |
- |
Број записника о провери |
614-88/2019-15 |
Простор |
Општина, место, адреса простора |
МЕДИЈАНА НИШ (МЕДИЈАНА) ВЕЛИКОТРНАВСКА 2 |
Ознака дела програма |
Теоретски |
Ознака да ли је код послодавца |
ДА |
Врста власништва (у власништву, закуп...) |
У власништву |
Период закупа - датум до |
- |
Број записника о провери |
614-88/2019-19 |
2.3 Подаци о одобрењу програма, одузимању одобрења и извршеној контроли квалитета |
Подаци о одобрењу програма |
Број решења о одобрењу |
611-00-00427/2019-03 |
Датум издавања решења о одобрењу |
17.12.2019 |
Назив издаваоца одобрења |
Министарство надлежно за образовање |
Датум истека одобрења |
17.12.2024 |
Подаци о одузимању одобрења програма |
Подаци о извршеној контроли квалитета |