Adresa

Мајке Јевросиме 51

Београд, Србија.

Радно време

Пон - Пет: 10 - 14

Пријем странака

ЈПОА: НAРОДНИ УНИВЕРЗИТЕТ НИШ

Обука за услуживање госта пићем и храном у ресторану

2.1 Подаци о програму
Назив програма Обука за услуживање госта пићем и храном у ресторану
Шифра програма 00006.003.1.1013
Статус Активан
Датум архивирања
Врста активности Неформално образовање одраслих – обуке за стицање квалификације и/или компетенција у складу са стандардом квалификације
КЛАСНОКС 1013 Хотели, ресторани и кетеринг
Исправа која се издаје Уверење за делимично остварен стандард стручних компетенција
Назив компетенције
Опис програма Обука подразумева стицање основних теоријских и практичних знања и вештина неопходних за услуживање госта храном и пићем. Народни универзитет из Ниша издаје Уверење о делимично оствареном стандарду стручних компетенција на програму обуке за услуживање госта пићем и храном у ресторану,у оквиру квалификације конобар. Уверење за делимично остварен стандард стручних компетенција се издаје полазнику за: Стручну компетенцију: -Одржавање хигијене и здравствено безбедносних услова Јединице компетенција: -Припремање ситног инвентара и стоне апотеке; -Припремање опреме и уређаја за услуживање; -Примање поруџбина пића и хране; -Регистровање поруџбине; -Услуживање аперитива,дижестива,напитака; -Услуживање вина; -Услуживање предјела; -Услуживање супе и чорбе; -Услуживање главног јела; -Услуживање посластица.
Предуслови за упис у програм Најмање квалификација ниво 1 НОКС-а
Додатни предуслови за упис у програм Извршен санитарни преглед.
Трајање - теоретски део (у сатима) 60
Трајање - практичан део (у сатима) 300
Трајање - укупно (у сатима) 360
2.2 Подаци о материјалним условима и квалификацијама реализатора програма
Прописани материјални услови (опрема и наставна средства) – опис -Ресторански столови -Ресторанске столице -Сервирни сто са прибором -Помоћни сто -Колица за услуживање -Сав инвентар за услуживање јела,пића и напитака -Порцулан,тањири,чаше,посуде,чиније,шоље за кафу.чиније за супу,сосијере... -Прибор за јело-кашике,виљушке,ножеви -Метално посуђе -Земљане посуде
Квалификације реализатора програма - теоретског дела обуке Виши стручни радник у угоститељству
Квалификације реализатора програма - практичног дела обуке Виши стручни радник у угоститељству
Квалификације - стручни сарадник Дипломирани андрагог
Простор
Општина, место, адреса простора МЕДИЈАНА НИШ (МЕДИЈАНА) ВЕЛИКОТРНАВСКА 2
Ознака дела програма Практичан
Ознака да ли је код послодавца ДА
Врста власништва (у власништву, закуп...) У власништву
Период закупа - датум до -
Број записника о провери 614-88/2019-15
Простор
Општина, место, адреса простора МЕДИЈАНА НИШ (МЕДИЈАНА) ВЕЛИКОТРНАВСКА 2
Ознака дела програма Теоретски
Ознака да ли је код послодавца ДА
Врста власништва (у власништву, закуп...) У власништву
Период закупа - датум до -
Број записника о провери 614-88/2019-19
2.3 Подаци о одобрењу програма, одузимању одобрења и извршеној контроли квалитета
Подаци о одобрењу програма
Број решења о одобрењу 611-00-00427/2019-03
Датум издавања решења о одобрењу 17.12.2019
Назив издаваоца одобрења Министарство надлежно за образовање
Датум истека одобрења 17.12.2024
Подаци о одузимању одобрења програма
Подаци о извршеној контроли квалитета